michal.bdg, ja mam nowego toura i mam dwie anteny fabrycznie, na dachu i na tylnej szybie, więc masz złe informacje.
[O2FL]Tarcie (szorowanie) przy ruszaniu na skręconych kołach
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez AdamBMarcinooo, temat już był, u mnie jest takie szorowanie przy mocnym skręcaniu kół. Źródłem u mnie są klocki z tarczami. U ciebie przypuszczalnie jest to samo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBMarcinooo, ale szoruje Ci podczas jazdy ze skręconymi kołami w prawo czy podczas skręcania na postoju kołami? Czy jeżeli chodzi o jazdę ze skręconymi kołami szoruje też podczas jazdy w deszczu?
Zamieszczone przez maba8u mnie coś takiego występuje ale tylko w deszczowe dni
i przy maksymalnym skręceniu kół niezależnie czy w prawo czy w lewo przy ruszaniu
później juz tego nie słychać i wydaje mi się że dzwięk jest taki jakby trącej się gumy
czy o to chodzi ????
Hmm może to jest związane też z tym, czy od pewnego czasu skrzypi mi zawieszenie przy przejeżdżaniu przez próg zwalniający - ale to raczej jest guma łącznika.
Ponadto czasami jak kręcę kierownicą na postoju to jest wrażenie jakby sprężyna się blokowała - czyli objaw padniętego łożyska kolumny...
Ehh dzisiaj jade do ASO z inną sprawą, ale poruszę również i te kwestie, bo jest to irytujące, żeby w aucie, które ma 12 kkm występowały takie jaja... :evil:
Komentarz
-
-
Ponadto czasami jak kręcę kierownicą na postoju to jest wrażenie jakby sprężyna się blokowała - czyli objaw padniętego łożyska kolumny...
Zamieszczone przez MarcinoooSzoruje mi przy ruszaniu i nie ma różnicy, czy jest deszczowo czy też nie.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBPonadto czasami jak kręcę kierownicą na postoju to jest wrażenie jakby sprężyna się blokowała - czyli objaw padniętego łożyska kolumny...
Zamieszczone przez MarcinoooSzoruje mi przy ruszaniu i nie ma różnicy, czy jest deszczowo czy też nie.
Komentarz
-
-
Byłem w ASO i pan stwierdził, że skoro to nie zawsze występuje to trudno będzie to zdiagnozowaćOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Re: [O2FL]Tarcie (szorowanie) przy ruszaniu na skręconych ko
Zamieszczone przez MarcinoooWitam.
zauważyłem, ze od kilku tygodniu dość często występuje dziwne szorowanie, gdy ruszam przy skręconych w prawo kołach. Czy miał ktoś może podobny problem i co może powodować taki objaw?
Komentarz
-
-
Re: [O2FL]Tarcie (szorowanie) przy ruszaniu na skręconych ko
Zamieszczone przez lendZamieszczone przez MarcinoooWitam.
zauważyłem, ze od kilku tygodniu dość często występuje dziwne szorowanie, gdy ruszam przy skręconych w prawo kołach. Czy miał ktoś może podobny problem i co może powodować taki objaw?
Komentarz
-
Komentarz